Thuisbatterij

Wat is een thuisbatterij?

Een thuisbatterij werkt als een opslageenheid voor zonne-energie die je thuis produceert. De capaciteit wordt uitgedrukt in kilowattuur (kWh), variërend van een bescheiden 2 kWh tot een robuuste 25 kWh of meer, afhankelijk van je keuze. Qua afmeting kun je denken aan iets ter grootte van een kussen, alleen weegt dit 'kussen' rond de 70 kg.

Hoe functioneert een thuisbatterij?

Zodra je zonnepanelen energie genereren, leidt een controller deze naar de elektrische apparaten die op dat moment in gebruik zijn. Als er meer energie wordt geproduceerd dan nodig, slaat de thuisbatterij het surplus op. Het overschot gaat pas naar het elektriciteitsnet als de batterij vol is. Is er geen zon en heb je energie nodig, dan tapt je huishouden uit de batterij. Is de batterij leeg, dan schakel je over op netstroom. De thuisbatterij fungeert dus als een soort energiereserve.

Handig om te weten

Je hebt ook de optie om je batterij op te laden met netstroom, idealiter als de energieprijzen laag zijn. Anderzijds kun je ook energie aan het net leveren voordat de batterij helemaal vol is, bijvoorbeeld als de energieprijzen hoog zijn. Zo kun je zelfs een beetje geld verdienen.

Wat zijn de pluspunten?

1/ Zonnepaneelbezitters gebruiken gemiddeld slechts 30% van de gegenereerde energie zelf; de rest gaat naar het net. Met een thuisbatterij kun je tot 80% van je zelf opgewekte energie benutten.

2/ Hierdoor koop je minder netstroom en bespaar je op je energierekening. Wanneer je PV-installatie (= zonnepanelen) groot genoeg is en je combineert dit met ons EMS en een thuisbatterij, kan je je elektriciteitsrekening vrijwel tot 0 recuderen.

3/ In het geval van een stroomstoring biedt de batterij je een back-up voor enkele uren.

Met een thuisbatterij maak je jouw energiehuishouding dus een stuk efficiënter en onafhankelijker. Het resultaat?

Een lagere energierekening en meer geld voor andere zaken!

Als je de thuisbatterij dan nog eens combineert met een energiemanagementsysteem, heb je nóg meer voordelen. Door deze slimme functies kan je de kost in 5 tot 7 jaar terug verdienen en ga je van investering naar winst!

Maar ik heb nog geen zonnepanelen?

Geen probleem! Aangezien wij een one-stop shop zijn en totaalprojecten aanbieden, werken we voor het plaatsen van zonnepanelen samen met installateurs die dezelfde hoge standaarden van vertrouwen en afwerking nastreven als wij. Je neemt contact met ons op en we komen samen ter plaatse om je project te bespreken. Zo is alles vanaf de eerste ontmoeting naadloos op elkaar afgestemd.