Energiemanagement


Wat is energiemanagement? 

Energiemanagement is het proces van het efficiënt gebruik en optimalisatie van energiebronnen. Het omvat het monitoren van energieverbruik, implementeren van energiebesparende maatregelen en integreren van hernieuwbare energiebronnen. 

Het doel is om kosten te verlagen, energie-efficiëntie te verbeteren en de impact op het milieu te verminderen. 

Energiemanagement is belangrijk voor zowel particulieren als bedrijven die streven naar duurzaamheid en verantwoord energiegebruik met aandacht voor het financiële aspect.

Energiemanagamentsysteem (EMS)

Een EMS monitort en optimaliseert je energieverbruik.  Dit slimme systeem meet je verbruik ten opzichte van je energiebronnen en coördineert en integrereert je zonnepanelen, warmtepomp, laadpaal,... zodat jij er het maximum uit haalt. 

Voordelen van een EMS:

Door je thuisbatterij en laadpaal op een slimme manier te beheren, kun je je energiekosten verlagen en een maximale bijdrage leveren aan de energietransitie.

» Inspelen op dynamische prijzen:

Je neemt energie af wanneer de prijzen het laagst zijn of zelfs negatief (je wordt vergoed om energie extra op te slaan van het net,

Je verkoopt overtollige energie terug aan het net, aan de beste prijs.,

Je verlaagt stroompieken en beperkt zo het capaciteitstarief,

» Een EMS past zich aan aan je verbruikspatroon

» Je verbruik wordt geoptimaliseerd op basis van de weersvoorspellingen

» Sluit je aan bij duizenden anderen in een virtuele energiecommunity. Stabiliseer het elektriciteitsnet en maximaliseer je investeringsopbrengst. Ontvang extra uitbetalingen door slim gebruik van je systeem, zelfs op donkere winterdagen. Deze transparante weergave van systeemgebruik, vergoeding en winstdeling is een echte win-win.

Wil je hierover meer weten? Wens je je huis zo energiezuinig mogelijk te maken? Wij bekijken graag met jou alle mogelijkheden.